Doğum haritasında Transit - Transit nedir?



Transit nedir?


Horoscopes 'yıldız haritası kişilere özel kodlardır. Herkesin haritası birbirinden farklıdır, bu haritalar ile belirli tarihlerde yaşanacak olaylar için öngörüde bulunulabilir ve daha dikkatli olabiliriz.

Transit ise ; mevcut gökyüzü haraketleri, planetler'in konumları, sabit yıldızlar gibi detayların bizim özel doğum haritamız ile yaptığı açılardır.

Dönem dönem başımıza gelen olaylar, stres, evlilik, doğum, kadersel noktalar, şanssızlık, tanışma, ayrılık vs gibi bir çok konuyu transit ile öngörebiliriz.

Transit yorumlarken en çok bakılan gezegenler ; Jüpiter, satürn, uranüs, neptün ve plüton'dur. Diğer gezegenler çok hızlı hareket ettikleri için etkileri bu gezegenler kadar fazla olmuyor, köklü değişiklikler sağlayamıyor. Örneğin : Ay her burçta 2,5 gün kalıyor, ay burç değiştirirken çoğu zaman fark edemiyoruz bile. Yada güneş haziran sonunda Yengeç burcuna geçti diyelim, kendimizi biraz daha Yengeç karakteristik hissediyoruz. Venüs boğa transitlerinde biraz daha tutkulu iken, Yengeç transitlerinde evcil olabiliriz. Merkür başak transitte iken detaycı, dikkatli bir zihne sahipken balıkta zihnimizi toplamakta zorlanabiliriz. Tabi tüm bunlar kısa sürdüğü için ne kadar etkileniyoruz tartışma konusu.



KOLLEKTİF GEZEGENLER TRANSİTİ

Kadersel gezegenler ise transitlerde en dikkate alınan kısımdır. Transitin hangi burçta olduğu kadar, haritada hangi eve düştüğüde o kadar önemlidir. Örneklerle açıklayalım ;

Şuan Marsım ikizler 10. evde transit. Başıma neler gelecek merakla bekliyorum :)

Mars vurdu kırdı, kavga, zarar ziyan sever. Örneğin haritada Mars transit ve 2. Evde maddi bir zarara uğramak olasıdır, 7. Evde ise ilişkide gerilim, kavga getirir. Ama Mars transitini farkında olup temkinli davranırsak bu ilişkide heyecan, tutkuyada dönüşebilir. Çünkü kendisi aynı zamanda cinselliği temsil eder.


Jüpiter bolluk ve şans gezegenidir ve transitinde düştüğü eve ; şans, bereket, heyecan getirir. Örneğin ; 5. Evden geçen Jüpiter kişiye yeni bir aşk getirebilir, 9. Evden geçen Jüpiter ise seyehat olarak yorumlanabilir. Jüpiter bolluk gezegeni dedik, bu bolluk ve genişleme bizlere fazla kilo olarakta dönebilir, dikkat etmek gerek.


Satürn transitleri herkesin kaçtığı transitler olsada ben seviyorum kendilerini. Sonuçta yaşanması gereken yaşanır. Bu bir sınav. Satürn her ne kadar gaddar olsada, başarı gösteren öğrencilerine yolu enlemesine açan eli bol bir öğretmen. Satürn : 2. Evden vurup maddi sarsadabilir, 3. Evden girip konu komşu, kardeş, akraba ile ara da bozabilir. Bu tamamen almanız gereken ders, karmanız ile alakalı bir durum. Ama o ders muhakkak alınacak !


Uranüs ani değişimler gezegeni olduğu için, onun transitlerini istesekte görmezden gelemeyiz. Sabit burçlar konumlarını sevip değişiklik istemedikleri için bu transitle pek anlaşamazlar. Uranüs doğru yolda isek, doğru kararlar vermişsek şanımıza şan, şansımıza şans katar. Ama yanlışlarda isek 'sen nabüyün burda ya diyerek bizi asıl olmamız gereken konuma aniden sürükleyedebilir. Bu olumlu yada olumsuz gibi görünen etkiler bütünün hayrınadır ve aslında olumludur.

Sis gezegeni neptün'ün transitleri sığ denizlerde yüzdüğümüzü sanıp vurgun yiyecek kadar derinlerde olmamız gibidir. Çünkü neptün hayalperest, gerçeklerden uzak, bambaşka bir dünyadır. Hayal kırıklığı yaşatması muhtemeldir. Pluton transitlerinide neptüne benzetebiliriz. Güçlü ruhlar olumlu etkiler alırken, güçsüzler türlü manik depresif haller alabilir. Zira pluton bol korku, panik, ve bunalım etkisi verir. Yaklaşılan son hissedilir, artık herşey değişmiştir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar