Stelyum nedir?



STELYUM

Doğum haritasında bir burçta en az üç gezegen toplanmasına stelyum diyoruz. Aslında bu kadar basit. Biraz beyin yakan bir kavram olarak görünsede haritaları açıp kontrol etmemiz yeterli olacak. Her haritada stelyum olmayabilir buda ekstrem bir durum değil. Ama stelyum var ise işler biraz karışacak çünkü asıl karakterimiz güneş burcumuza stelyum bir savaş açıcak ✋




Örnek olarak bıraktığım haritalarda bariz ikizler ve Oğlak  stelyumlarını görüyoruz 






Şimdi gelelim bu stelyumlar ne demek?


KOÇ burcu stelyumu ; Heyecanlı, hareketli coşkun kişilerdir. Cesaretli davranışları ile dikkat çeker. Olaylara yön verme, olayların başında olma eğilimi yüksektir.

BOĞA burcu stelyumu ; Bencil ama sıcakkanlıdırlar. Bir şeyi yapmalarının tek sebebi canlarının istemesidir. İlginç insanlardır. İstediği zaman dünyanın en sıcakkanlı en vefalı insanı olabilirler. 

İKİZLER burcu stelyumu ; İyi iletişim kuran, geleceği fırsatları görme yetisi yüksektir. Genelde gergindirler, çünkü karamsar, kötümser eğilimli olabilirler. 

YENGEÇ burcu stelyumu ; Hem duygusal hem asabi olurlar. Duygularını gergin bir şekilde ifade ederler. Korumacıdır, birini kanatlarının altına aldığında dünyanın en güçlü kişisidir. Kendi kendini kandırma durumu vardır, geçmişte yaşar. 


ASLAN burcu stelyumu ; Bencildirler. Daima kendileri haklıdır. Eleştiriden hoşlanmazlar, sinirlenince kırıcı olurlar, öfkeleri genellikle yersizdir. Sonradan pişman olurlar ama bir kılıfa uydurur burunlarını düşürmezler. 


BAŞAK burcu stelyumu ; Analizci ve didikleyicidir. Herşeyi merak ederler. Eleştirel, pratik ve dürüst yapıları yüzünden garipsenirler. Bulundukları ortamları düzenlerler. Sıcakkanlı kendini sevdiren yapıları vardır.


TERAZİ burcu stelyumu ; İnsanlarla çok çabuk yakınlık kuran ancak bir yanı da hep mesafeli olan tiplerdir. Sevdiklerinin özel gününü unutmaz, şakacı ve şirindir. Gönül almayı bilir. Flörtözdür. Morali bozukken çok yemek yer.


AKREP burcu stelyumu ; Ketumdur, çok konuşmaz, zekidir, kolay hastalanmaz. Hastalanırsa iyileşmesi zaman alır. Cinsel hayatı renklidir. Mazoşist eğilimleri vardır. Küçükken yaşadıkları aile problemleri vardır, sindirim sorunları çekebilirler. 


YAY burcu stelyumu ; Geleneklerden uzak, özgür, kolay isyan eden kişilerdir. İçki ve şans oyunlarına bağımlılık olabilir. Kusurlarını yenmek için çabalamazlar. Kilo alma eğilimi vardır. Ancak bir kısmı hiç kilo almaz. 


OĞLAK burcu stelyumu ; Disiplinli ihtiraslı, dayanıklı olurlar. Diplomatik yönleri ağır basar. Güçsüz durumlarda alkol eğilimi olabilir. Yalnız kalmak bu kişiler için rahatsızlık vericidir. 

KOVA burcu stelyumu ; Önsezileri çok kuvvetli değildir, hatalara açıktırlar. Dünya görüşleri farklı olabilir ama insancıldırlar. Her zaman arkadaşlığa ihtiyaç duyarlar. Asi ruhları vardır, harekete spora meraklıdır. 

BALIK burcu stelyumu ; Ağızları mühürlüdür. Sırdaştırlar. Sempatik cana yakındırlar. Kibar ve naif duruşları vardır. Bağımlılık yapıcı maddelere düşebilirler, hatta bir insana bile bağımlı olabilirler. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar