Siriüs yıldızı






Siriüs, güneşten 8.6 ışık yılı uzakta kütlesi ondan 2 kat daha büyük 26 kat daha parlak olan bir değil aslında iki yıldızdır. Siriüs A ve Siriüs B. Kavurucu ve yakıcı anlamına gelir, asıl rengi beyaz olsada mavi ve pek çok farklı rengi yansıttığı için gökkuşağı yıldızı da denir. 

Gece gökyüzünde görebildiğimiz en parlak yıldızdır. 88 takımyıldızdan biri olan Büyük köpek takım yıldızında yer alır. Takım yıldızı köpeğe benzediği için köpek adını almıştır ama çinliler ve türklere göre köpek değil kurta benzer. 







Siriüs yıldızı yıllarca tüm medeniyetlerde bir ilham kaynağı olup büyük bir öneme sahipti. Antik mısırda siriüs gökte olmadığı zaman ölüler gömülmez hayatın devamını siriüse bağlarlardı. Köpek başlı tanrı Anübis ise ölüler tanrısı idi. Mısırda takvimler güneşe değil bu yıldıza göre düzenlenir siriüs hareketlerine göre Nil'in taşması ve tarım verimliliği hesaplanırdı. Siriüs yıldızı görünmediği zamanlarda tanrıça isis hamile yükseldiğinde ise Horus doğacaktır. 

Hintlilerde ise köpeğe olan saygıdan ve mitolojik olaylardan süregelen köpek göğe yükselir ve siriüs olarak kalbi atmaya devam eder. 

Çinliler de feng shui geleneğinde chakra enerjisinde yine siriüsten bahsedilir. 


Eski türklerde bu yıldız yer ile gök arasında kapıydı ve gökten inen Kök Böri'nin geldiği yerdi. Dişi kurt Asena gökten yere inmiş, onlara yardım etmişti. 

İslamiyetten önce Araplar Siriüs (Şi'ra) yıldızına tapıyordu. Şira güzellik, murat, kısmetin işaretiydi. İslamiyetten sonra Necm suresi '49. Ayet ; Doğrusu Şira yıldızının rabbide o dur. 

Şanlıurfa' ın Örencik köyünde bulunan 11.000 yaşındaki Göbeklitepe tapınağı Siriüse tapmak için inşa edildi. 

Afrikada yaşayan Dagon kabilesi Siriüs A, B, C olmak üzere üç yıldızdan oluştuğunu bilir ve tekneloji ve ekipmanın çok az olduğu zamanlarda ileri astroloji bilgisine sahiptirler. 


Siriüs masonlukta da önemli bi yere sahiptir. Masonluğun en kutsal sembollü ; erkek osiris dişi ısis ile birleşip Horus yıldız doğmuş gücünü siriüsten almıştır. Amerikan doları dahil pek çok yerde kullanılan üçgen içindeki göz Horus etrafındaki ışınlar ise siriüsu simgeliyor. Siriüs masonlara göre ulaşılması en güç makam demek. 

Pinokyo yazarı meşhur bir masondu ve pinokyaya gökyüzünden dua ederken mavi renkli bir peri yardım ediyor siriüs ise mavi parsl rengi temsil ediyordu. 




Astrolojide ise her sene sirüs ile güneşin yanyana geldiği vakit kaderin yazıldığı gün olarak bilinir. Yengeç 13-15 derecelerinde olan siriüs Jüpiter ve mars karakterinde güçlü bir yıldızdır. Ün servet, aile, okült konular, sıcak hava, takvim, kuduz, köpek ısırığı, orjinallik, vizyon, ateş anahtar kelimelerdir. Ay siriüs kavuşum iyi sağlık, merkür kavuşum faydalı işler, venüs kavuşum konfor, lüks yaşam verebilir. Siriüs jüpiter birleşim mesleki başarı, satürn kavuşum miras, mal mülk, nüfuslu arkadaşlar demektir. Yükselen derecesinde marsla kavuşan siriüs tehlikelidir. Hırslı, kendine zarar veren, saldırgan bir kişilik verebilir. Eskilere göre siriüs 8. Evde ise kişi ölümünden sonra tanınabilir.



Harry Potter'da ise bazen vaftiz baba bazende Truman olarak çıktı karşımıza.

Temmuz ağustos aylarında olan sıcak havalar ise köpek günleri olarak geçiyor çünkü bu zamanlarda güneş ile siriüs beraber doğuyor.

Komplo teorilerinden, mitolojide, filmlerden, efsanelere pek çok konuya ilham olmuş siriüs bundan sonra da insanların hayatına dokunmaya devam edecek..

Yorumlar

  1. Merkur - XN - XN Games
    Merkur. Merkur. 메리트 카지노 쿠폰 Merkur. Merkur - XN Games. About Us. Products · About Us. We are the people who offer you the best gaming หารายได้เสริม experience and the chance to 1xbet win big.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar